Αυτή την πολύ ωραία συνταγή μου την έδωσαν δυο καλοί μου φίλοι! Ο Αλέξανδρος Ζεινάκης και η Έλενα Μιχαηλάρη! Έτυχε να με καλέσουν μια μέρα σπίτι τους και έμεινα έκπληκτος με το πόσο νόστιμο φαγητό είναι, όταν καθήσαμε να φάμε! Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα...
Δείτε τώρα τι χρειαζόμαστε για την παρασκευή ...
Υλικά για 2 άτομα:
-ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο
-πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, κίτρινη,
πορτοκαλί)
-σόγια σως κατά προτίμιση heinz
-ένα κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
-Αλάτι
-πιπέρι.
Εκτέλεση:
Καταρχάς τσιγαρίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές τις οποίες έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια και αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Έπειτα τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Στο μεταξύ, έχουμε κόψει το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια και το αφού το αλατοπιπερόσουμε το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι. Αφού τσιγαριστέι και το κοτόπουλο προσθέτουμε το τσιγαρισμενο κρεμμύδι με τις πιπεριές που είχαμε στο πιάτο.Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σόγια σως 4 με 5 κουταλιές της σούπας, αναλόγα με το πόσο γλυκό το θέλουμε. Αφήνουμε 2-3 λεπτά και σκεπάζουμε με βραστό νερό το φαγητό. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά και σερβίρουμε με ρύζι!
Προσοχή στο αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη από μόνη της αλμυρή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου