ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ






-Πως προέκυψε η τηλεοραση στη ζωή σου; Ηταν ονειρο ζωής η ενασχόληση με τα ΜΜΕ; Σπουδασες κατι σχετικο με τη δημοσιογραφια; Πες μου δυο λογια για τα πρωτα σου βηματα στο χωρο των ΜΜΕ . 

-Ένα όνειρο ζωής, η δημοσιογραφία είναι πραγματικότητα περίπου εδώ και μια δεκαετία.
-Όλα ξεκίνησαν σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ως απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω δίπλα σε πολύ γνωστά ονόματα της χώρας ως ρεπόρτερ. Μετά από λίγο καιρό μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ως ρεπόρτερ και ως παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων. Κάπου γύρω στο 2008 μου προτάθηκε να δουλέψω στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη ως ανταποκριτής βορείου Ελλάδος. Επίσης συνεργάστηκα με τους Γιώργο Καραμέρο και σπύρο Χαριτάτο στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού. Παράλληλα εργάστηκα σε τοπικά έντυπα και σε ιστοσελίδες. Το 2011 ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε με εμπιστεύτηκε και με ενέταξε στο δυναμικό του. Εδώ έχω την χαρά και ευλογία να εργάζομαι και σήμερα.




-       Πες μας δυο λογια για τις εκπομπές που παρουσιάζεις

-Η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα”, αποτελεί μια αφιερωματική  εκπομπή. Παρουσιάζει κωμοπόλεις και χωριά της ελληνικής υπαίθρου. Την  ιστορία τους, τα μέρη που αξίζουν επίσκεψης από τον τηλεθεατή-ταξιδιώτη, τους ανθρώπους, την εκκλησιαστική ιστορία, τα φαγητά, τα ήθη και τα έθιμα, τα επαγγέλματα, τους χορούς κλπ.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αγαπήθηκε από τους Έλληνες τηλεθεατές από όπου και να την παρακολουθούν, μιας και την βλέπουν και δορυφορικά παγκόσμια. Μαζί με τον πολύ καλό  οπερατέρ της εκπομπής Κωνσταντίνο Πιλακούδη και μια εξαιρετική ομάδα καταφέρνει να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό.  Καθημερινά έχουμε την ενημερωτική μας εκπομπή το “ΜΕΡΑ με ΤΗ ΜΕΡΑ”, εδώ  ξεφυλλίζουμε τον ημερήσιο τύπο, μιλάμε με τους

πρωταγωνιστές των γεγονότων. Πληροφορούμε , προτείνουμε,.
Επισκεπτόμαστε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, ενώ κάθε Παρασκευή η εκπομπή “Με γνώση και μεράκι” παρουσιάζει ξεχωριστά θέματα από ξεχωριστούς ανθρώπους.


-Με τι σου αρεσει να ασχολεισαι στον ελευθερο χρονο σου;

- Η οικογένεια καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερος του ελεύθερου μου χρόνου.

-Προσφατα εγινες πατερας και σου ευχομαι να σου ζησει το παιδακι σου και να το καμαρωσεις οπως ποθεις! Θελω, λοιπον, να μου περιγραψεις τα συναισθηματα σου οταν εμαθες το ευχαριστο νεο αλλα και να μου πεις πως ειναι η ζωη με ενα παιδι στο σπιτι!

- Είναι μεγάλη ευλογία. Αυτή ειναι η λέξη που μπορεί αν περιγράψει καλύτερα το συναίσθημα . Ένα μικρό ανθρωπάκι, σε κοιτά, σου μιλά, σου χαμογελά. Τι άλλο να θες εκείνη τη στιγμή; Το θάυμα της ζωής μπροστά στα μάτια μας. Η ζωή στο σπίτι με ένα παιδι; Μα ένα παιδί είναι η ίδια η ΖΩΗ μέσα στο σπίτι!


-Στην περιοδο που διανυουμε με την ισχυουσα οικονομικη κατασταση, πως τα βλεπεις τα πραγματα;

-Δυστυχώς είναι δύσκολη η κατάσταση. Με πόνο ψυχής ακούμε καθημερινά για συναδέλφους που είναι άνεργοι. Άνθρωποι που πρόσφεραν αλλά και έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν. Άξιοι και καλοί δημοσιογράφοι. Η ανεργία είναι εφιάλτης και το έχω ζήσει για κάποιο διάστημα .

-Εισαι αισιοδοξος για το μελλον;

Φυσικά και είμαι. Δεν πρέπει να χάνει κάποιος ποτέ το κουράγιο του. Πιστεύω πως θα αλλάξει η κατάσταση σύντομα, για όλον τον κόσμο όχι μόνο για τους δημοσιογράφους.

-Ποια ειναι τα μελλοντικα σου σχεδια;



-Η αλήθεια είναι πως θα δείτε εκπλήξεις σύντομα όσον αφορά το πρόγραμμα της 4Ε.  Με νέες εκπομπές αλλά και με ενίσχυση αυτών που ήδη υπάρχουν. Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω ακόμα αλλά μείνετε ενήμεροι....





Σε ευχαριστώ θερμά Θανάση και σου εύχομαι ότι καλύτερο!
SHARE

gregoire

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου