ΤΑΣΟΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»



ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Αν και σπούδασε Τεχνολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με υποτροφία, ανέκαθεν το πάθος του ήταν να ασκήσει το επάγγελμα του οικονομικού συμβούλου. Από το 1991 συνεργάζεται με κορυφαίο τραπεζικό ασφαλιστικό όμιλο και είναι ισόβιο μέλος της LIMRA International. Έχει κάνει μελέτη και ανάπτυξη μονάδων υγείας, ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών καθώς και ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων. Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής σε εξαγωγική εταιρεία τροφίμων ενώ το 2011-12 έκανε μελέτη και ανάπτυξη διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων και φορολογικού κώδικα στην Ελβετία. Σήμερα διατηρεί γραφείο διάρθρωσης και αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων ενώ παράλληλα διαμεσολαβεί σε εμπορία πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου και εμπορίας ελληνικών προϊόντων με χώρες του αραβικού κόσμου. Καθημερινά επιτελεί φιλανθρωπικό έργο και στόχος του είναι η δημιουργία κέντρου αστέγων παρέχοντας υλική και ψυχολογική υποστήριξη. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του πολέμιο της φοροδιαφυγής και υπέρμαχο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας στα πλαίσια του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ήθελε από πολύ μικρή ηλικία να ασχοληθεί με το επάγγελμα του οικονομικού συμβούλου και τα κατάφερε. Σπούδασε τεχνολόγος –ηλεκτρολόγος μηχανικός με υποτροφία και μάλιστα δεύτερος στην Ελλάδα και όπως λέει και ο ίδιος «θα ήταν κάκιστος ως τεχνολόγος ηλεκτρολόγος μηχανικός, διότι δεν έχει ιδέα από το επάγγελμα και τα έχει ξεχάσει όλα».

Ταξιδεύει στο εξωτερικό συνεχώς για επιμορφωτικά σεμινάρια. Τα ταξίδια του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ξεκίνησαν από την Κύπρο και συνεχίστηκαν σε Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία –στην οποία έμεινε αρκετό διάστημα-, Αγγλία και Κωνσταντινούπολη.

«Οι ξένοι έχουν δικαιολογημένα κακή εντύπωση για μας»

«Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση στην Κύπρο, είναι η κουλτούρα και η νοοτροπία των κατοίκων της».

Ήταν πολύ τυχερός και συνεχίζει έτσι, διότι δεν αντιμετώπισε ποτέ καμία δυσκολία, επειδή αποφασίζει, ενεργεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Βοήθησαν σε αυτό και οι σπουδές του, ως προς τη διαχείριση της σκέψης, πάνω στην ψυχολογία του καταναλωτή, καθώς και για τη γλώσσα του σώματος.

«Αποφασίζω, ενεργώ μόνος και στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις»

Το μότο του είναι «η αλήθεια πάντα κερδίζει».

Όλο του το χαρτοφυλάκιο, αποτελείται από επώνυμους. Μάλιστα έχει «σώσει» και πολλούς επώνυμους από οικονομική καταστροφή.

Ο Τάσος Γιωτάκος πιστεύει στη δύναμη της πίστης.

Σε όποιον θέλει να ξεκινήσει καριέρα οικονομικού συμβούλου δίνει την εξής συμβουλή: «να ακολουθήσει την καρδιά και το ένστικτο του, διότι όταν δεν ακούμε την καρδιά μας αποτυγχάνουμε»

Είναι φύσει και θέσει αισιόδοξος και θεωρεί ότι ο λαός της Ελλάδας έχει κάποιες δεξιότητες και ιδιαιτερότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσει, ώστε να πάνε καλυτέρα τα πράγματα.

Τι λέει για την κατάσταση στη χώρα;

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα βαρέλι, δίχως πάτο κι αν δεν γίνουν βασικές αναδιαρθρώσεις στη χώρα, τότε ο κατήφορος θα συνεχίζεται».

«Οι πολιτικοί πρέπει να βάλουν τα πράγματα για τα καλά στο τραπέζι και να αντιληφτούν ότι οι δανειστές μας έδωσαν τα χρήματα τους και τα θέλουν πίσω και ότι πρέπει να ζούμε σε μια χώρα που όλα θα γίνονται άμεσα, σωστά και γρήγορα, από τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να είσαι δικηγόρος και να διοικείς νοσοκομείο».

«Οι καταστάσεις δεν μας αφήνουν να έχουμε τη θέση που μας αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη. Πιστεύω, ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη δεκαετία. Αυτό γιατί οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και αυτή τη στιγμή δεν βγαίνουν οι αριθμοί, καθώς πρέπει να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στη χώρα, τις οποίες δεν βλέπω να γίνονται (Καταπολέμηση φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση  τραπεζών κ.α.)».

«Δεν μπορούμε να βάλουμε όλους τους πολιτικούς στο ίδιο σακί, αλλά δεν με πείθουν όλοι. Έχω φίλους κάποιους πολιτικούς και είμαι περήφανος για αυτούς»

«Για να επανέλθει η ανάπτυξη στη χώρα, πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και οι τράπεζες να γίνουν πιο υγιείς, προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία. Οι δουλειές, επίσης, πρέπει να δίνονται σε ανθρώπους με κατάλληλες προϋποθέσεις και εντιμότητα», μας λέει.

«Ο άξιος δεν χάνεται ποτέ, παρόλο που δεν υπάρχει αξιοκρατία στη χώρα και η κρίση δεν κάνει διακρίσεις»

Είναι φιλάνθρωπος και έχει όραμα και μεγάλη θέληση, ώστε να δημιουργήσει με αποκλειστικά δικά του κεφάλαια, ένα κέντρο, το οποίο θα παρέχει στέγαση, μόρφωση, σίτιση, επαγγελματική κατάρτιση σε συνανθρώπους μας, για να σταθούν στα πόδια τους.

«Πρέπει ως Έλληνες, να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους μετανάστες σε όλους τους τομείς. Είμαστε όλοι το ίδιο. Αφού τους φροντίσουμε και τους περιθάλψουμε, πρέπει να πάνε στις χώρες που επιθυμούν».


Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη και του ευχόμαστε να πραγματοποιήσει όλα όσα επιθυμεί και να συνεχίσει πάντα να είναι αληθινός και έντιμος άνθρωπος που αγωνίζεται και δίνει το καλό παράδειγμα. 
SHARE

gregoire

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου