ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ...ΜΑΓΕΙΑ

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

 Σάββατο βράδυ και ο δρόμος με έβγαλε έξω από ένα μαγαζί στην πλατεία Μεταξουργείου, έξω από το "el convento del arte". Ενώ περνάω απέξω σχεδόν καθημερινά, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τι γίνεται στο εσωτερικό του.

Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη, εκτός από τη λέξη μαγεία...μόνο αυτή τα περιγράφει όλα.


Αρκετά εντυπωσιακός χώρος, έξυπνα διακοσμημένος, με πολλά στοιχεία vintage, όπως ταιριάζει και στο κτίριο, αλλά αυτό που τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον και την προσοχή μου ήταν οι παραστάσεις που γίνονται εκεί και συγκεκριμένα το "circus explosiva" που παρακολούθησα.

Ένα πολυθέαμα, ένα φαντασμαγορικό σόου, ένα από τα καλύτερα τσίρκο, που σε κάνει να νοιώθεις λες και βρίσκεσαι σε άλλη χώρα, σε μεταφέρει σε άλλη διάσταση, σε ταξιδεύει και σε όλη τη διάρκεια... σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Μια καλοδουλεμένη παράσταση, με μεράκι και πολύ έξυπνες ιδέες, νοήματα και έξυπνα στοιχεία.

Ξεχωρίζει επίσης και το ιδιαίτερα καλογραμμένο κείμενο, που το έγραψε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Γιάννης Φίλιας...

Τέτοιες παραστάσεις  δύσκολα μπορεί να βρει και να θαυμάσει κανείς στην Ελλάδα και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η τιμή είναι πολύ χαμηλή, αλλά το επίπεδο θεάματος πολύ υψηλό και πολύ ποιοτικό. 

Υπόθεση

Τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία.. Και την άρπαξαν! Συνέχισαν να παίζουν σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα! Σαν να μην είχε γίνει ποτέ η ΕΚΡΗΞΗ! Βλέπετε, το CIRCUS EXPLOSIVA είχε στηθεί κατά λάθος πάνω σε ένα παλιό ναρκοπέδιο.. 

Υποδεχτείτε τη Γυναίκα-φίδι,το Παραδείσιο πουλί, τον Mr Juggler, το Μεφιστοφίλιο, τη Mrs Fragile, τον Βang Jay, τον Sir Yes, την εναέρια Εκάτη,τον Niri,την Nelfi και τον Pierrot σε μια φαντασμαγορική παράσταση που θα κόψει την ανάσα!


Η Nefelopetra μετά απο μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ,επιστρέφει με το ''CIRCUS EXPLOSIVA -THE RETURN!''Δέκα performers -μουσικοί-τραγουδιστές- χορευτές - ακροβάτες υπόσχονται να γοητεύσουν και να ξαφνιάσουν με το πάθος, την ενέργεια, την εκφραστικότητα και τα επικίνδυνα ακροβατικά τους το κοινό.

If you are a dreamer,
a wisher,
a liar,
Come in!

H ομάδα
H Νefelopetra ιδρύθηκε το 2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη. Έχει παίξει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Half Note, στο Cabaret Voltair στο El Convento del Arte ,και έχει ταξιδέψει στο Regency Casino Thessalonikis για δυο συνεχείς χρονιές, στην Ελάτεια, στα Κύθηρα και στη Πάρο.
Η ομάδα συνδυάζει τη μουσική, το χορό και τα εικαστικά, χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες - μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts.

Η παράσταση Circus Explosiva είναι εμπνευσμένη από το τσίρκο. 
Επιρροές της το Big Fish του Τim Burton και το βιβλίο του Shel Silverstein "Where the Sidewalk Ends".

Την ομάδα ενώνουν χρόνια φιλίας και κάθε παραγωγή γράφεται, δημιουργείται και χορογραφείται πάνω τους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους χαρακτήρες τους. 





Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση:





*στοιχεία αντλήθηκαν και απο το διαδίκτυο
SHARE

gregoire

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου